De Rode Loper tegen pesten

Opnieuw komt er een meisje huilend de school binnen gerend, de bel is nog niet gegaan en eigenlijk mag er nog niemand binnen komen. Maar jij kent haar, je weet dat het de zoveelste keer is dat ze weer door de andere meiden is uitgejouwd. Voordat je naar haar toe gaat, laat je haar nog even tot rust komen. In de situatie waarin ze nu verkeerd hoort ze je wel, maar komt het niet binnen. Maar hoe kun je het toch in het vervolg voorkomen? Die meiden naar de directeur sturen hielp de vorige keer ook niet. Misschien toch maar eens naar een andere oplossing zoeken? Een werkvorm waarbij je de hele groep betrekt, misschien is dat een idee.

Theatergroep de Rode Loper

Pesten blijft een populair onderwerp

Leerlingen blijven elkaar pesten, het lijkt alsof ze niet beseffen hoeveel pijn ze elkaar ermee doen. Sommigen willen het misschien niet eens echt, maar doen het om erbij te horen of zijn bang dat ze anders zelf gepest worden. Theatergroep de Rode Loper, biedt een nieuwe en innovatieve manier om samen met de kinderen de diepte in te gaan, de verbinding met elkaar op te zoeken en probeert pesten zo voor eens en altijd te voorkomen.

Wat doen ze precies?

Enkele acteurs van de theatergroep komen bij je langs, je hoeft dus niet weer met de leerlingen ergens naar toe. De voorstelling vindt plaats tussen de leerlingen, in hun eigen vertrouwde klaslokaal. Door ze te confronteren met de situatie ontdekken ze hoe pijnlijk pesten kan zijn. Bij de workshop moeten ze zelf met het onderwerp aan de slag en wordt er echt van de leerlingen gevraagd het gesprek met elkaar aan te gaan. Niet te beladen, de theatergroep krijgt vele leerlingen aan het praten. Het vijftig minuten durende programma is dan voorbij. Kies je voor de lange versie van negentig minuten? Dan krijgen de leerlingen ook nog een nagesprek om de educatieve werkvorm te evalueren. Dit maakt net die extra verdiepingsslag. Meer info of aanmelden? Klik hier!